Här är vinteraktiviteterna som får dig att glömma kylan

tips på vinteraktiviteter

När temperaturen sjunker och man känner att det börjar bli lite väl jobbigt att skrapa rutorna på bilen varje morgon eller pölsa fram genom snön så är det inte konstigt att man kanske drömmer sig bort till varmare och enklare tider.

Turligt nog finns det en hel del saker du kan göra, såväl själv som med nära och kära, för att glömma bort kylan och ha en riktigt lugn eller rolig stund. Här kommer sex olika saker som kan göra vintern både roligare och enklare att hantera. Många av dem är helt kostnadsfria och kräver ingen särskild förberedelse.

1. Gör unika bakverk med hjälp av likör

Alkohol har så klart en hel del förmåner som inte behöver diskuteras närmare i detalj. Men något som inte är självklart är att drycker med alkohol, och kanske främst likör, passar extremt bra i bakverk. De är inte bara en smaksättare utan bidrar även med att bakverket i fråga får en ovanligt krämig konsistens. Ta chansen att baka saftiga lussebullar och spetsa receptet. Du kan även dra nytta av likörens magiska kraft när du gör ditt eget julgodis.

2. Gå på julmarknader

Att gå på julmarknad är för många en viktig del av julfirandet och ett perfekt tillfälle att införskaffa mat och presenter till julafton. Om du bor i vår vackra huvudstad kan du njuta av Stockholms bästa julmarknader eller Julskyltning på NK i Stockholm. Men även om du bor i övriga delar av landet finns det flera återkommande och riktigt trevliga marknader. Låt inte Sveriges långa tradition av knalle- och julmarknader gå dig obemärkt förbi.

3. Drick något värmande och spela roliga spel

Det är kring juletider som Sverige visar var skåpet ska stå när det kommer till varma drycker. Vi i detta avlånga land har tagit till oss många dryckestraditioner och oavsett om du gillar varm glögg, choklad eller kaffe så är julen rätt tillfälle för en kopp. Vad sägs om att plocka fram några klassiska brädspel, såsom Monopol eller Risk, och spela i kombination med en god dryck? Eller varför inte satsa på att varva några Mario-klassiker?

Om du känner för att få lite extra i fickan så har även PlayOJO ett stort utbud av julspel där du kan vinna pengar.

Dessutom erbjuder Betsson odds på hurvidare det blir en vit jul eller inte i olika delar av landet. Perfekt för dig som vill ge spelandet en extra julkänsla.

4. Gör färgglada snölyktor

En klassisk snölykta är något av det enklaste som finns. Men trots detta så bidrar de väldigt mycket till julstämningen. Ställ ett värmeljus på marken och bygg en liten iglo av snöbollar runt det. Vill du göra det hela lite extra speciellt så kan du måla snölyktan med vattenfärg eller måla den med en blandning av karamellfärg och vatten med hjälp av en blomspruta.

5. Blås såpbubblor i minusgrader

Trots att såpbubblor är väldig förknippade med sommaren så är de nog ännu häftigare på vintern. När det är mellan 20 och 30 minusgrader så fryser såpbubblorna i luften. Att blåsa såpbubblor till is tar inte mer än par minuter och utsidan av bubblorna formas till vackra mönster. Har man aldrig sett effekten tidigare så är den verkligen något unikt. Men tänk på att inte blås såpbubblorna mot någonting utan blåsa en bit ut i luften och låt dem landa, annars spricker dom.

6. Ta en paus och titta på stjärnorna

Detta är förmodligen det enklaste tipset av alla. Men få saker är så vackra som himlen på en stjärnklar och iskall vinternatt. Att ta sig tiden att titta på stjärnorna laddar batterierna och ger ork inför det som komma skall. Stillheten är unik och gör att man verkligen känner sig som en del av omvärlden.

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Här är vinteraktiviteterna som får dig att glömma kylan

  1. Bra inlägg. Väntar bara på snön så att jag återigen kan uppleva de bästa aktiviteterna som vintern har att erbjuda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>